Çocukları korumak için Ebeveyn Kontrol Yazılımı kullanın


MELİH BAYRAM DEDE

Dijital dünyanın içine doğan çocuklarımız, internet ve sosyal medya ile erken tanışıyor. Çocuklarımız, dijital ortamda kendilerini bekleyen risklere karşı hazırlıksız durumda. Onları korumanın öncelikli yolu, dijital dünyaya ilişkin bilinç kazandırmak. Bu amaçla, geçtiğimiz günlerde Trend Micro’nun duyurduğu ücretsiz Cyber Academy eğitimlerine buradan erişilebilirsiniz.

Aileler, çocuklarının dijital aktivitelerini izleyip yöneterek onları korur ve eğitimlerine destek olur. Bu amaçla ebeveyn kontrol yazılımı kullanılır. Bu yazıda ebeveyn kontrol yazılımlarını ele alıyoruz.

Ebeveyn Kontrol Yazılımı Nedir?

Aileler, çocuklarının internetteki aktivitelerini takip ve kontrol etmelerini sağlayan yazılımlar kullanır. Bu yazılımlar; çocukların internet kullanımını takip ederek süre, erişim ve zararlı içeriklere karşı koruma sağlar.

Bu yazılımla, aileler çocuklarının hangi web sitelerine girdiğini, hangi mobil uygulamaları kullandığını ve kimlerle iletişim kurduğunu görebilirler. Ayrıca, çocuğun internet kullanım süresi, site ziyaretleri, arama terimleri ve konum bilgisi gibi detaylar da izlenebilir.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

[Video] BYD Atto 3 alınır mı?


Yeni içeriklerden haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar