Doğalgaz tasarrufu için bilmeniz gerekenler

 


MELİH BAYRAM DEDE

Doğalgaz kombi ile ısınan evlerde enerji maliyeti beklendiğinden yüksek olabilir. Bunun farklı nedenleri vardır. Uygun kombi seçilmeyişi, evin yeterli yalıtıma sahip olmaması, kombi ve peteklerin bakımının gerektiği zamanlarda yapılmaması bunların başında gelir. Alacağınız basit önlemler ile edineceğiniz bazı alışkanlıklar enerjiden tasarruf etmenizi sağlar. Bu yazıda, doğalgaz tasarrufu için bilmeniz gerekenlerden söz ediyorum. Hazırsanız gelin hemen başlayalım:

Sıcaklığı Kontrol Edin

Doğalgaz tasarrufu için oda sıcaklığını uygun seviyede ayarlamak gerekir. Evrensel bir değer olarak, oda sıcaklığını 20°C civarında tutmak gerekir. Isıda her 1°C’lik artışın doğalgaz tüketimini yaklaşık yüzde 6 artıracağı varsayılır. Ancak her coğrafya için arzu edilen oda sıcaklığı değerinin aynı olmadığını, alışkanlıklar ve kültürler açısından farklılıklar gösterdiğini hatırlatmalıyım.

Oda Termostatı Kullanın

Kombinin ısıtma için kullandığı suyun sıcaklık ayarını kombi üzerinden yapabiliyoruz. Ayrıca varsa kombinizin üzerindeki termostat da sıcaklığı belli bir derecede tutar. Ancak verimli bir sıcaklık kontrolü için oda termostatı kullanmak gerekir. Oda termostatı, bulunduğunuz ortamın sıcaklığını ayarladığınız seviyede sabit tutar. Böylece enerji tasarrufu yapmanızı sağlar. Oda sıcaklığını kontrol etmek için termostatik vana da tercih edilebilir.

Programlanabilir Termostat Alın

Ev sıcaklığını kontrol etmek için gelişmiş, programlanabilir ve uzaktan yönetilebilir termostat kullanılabilir. İnternet bağlantılı bu cihazlar, akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz mobil uygulamadan yönetilir. Böylece evde olmasanız bile, sıcaklığı kontrol ve yönetme şansınız olur. Programlanabilir termostat ile hangi gün hangi saatte ne kadar sıcaklık istediğinizi ayarlayabilirsiniz.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

[Video] Oyuna keyif kat | Pusat Clutch Gamepad incelemesi


Yeni içeriklerden haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar