Telefonda pil tasarrufunun püf noktaları


MELİH BAYRAM DEDE

Günlük hayatın vazgeçilmez araçlarından olan akıllı telefon, şarj sürelerinin yetersizliği nedeniyle bizi yarı yolda bırakabiliyor. Bu nedenle şarjı daha uzun süre giden telefonlar satın almak ve yanımızda sürekli adaptör ya da taşınabilir batarya (powerbank) taşımak zorunda kalabiliyoruz. Bunların yanında, telefonumuzun bataryayı daha verimli kullanması için bazı önlemler alabiliriz. Bu yazıda telefonda pil tasarrufu için neler yapabileceğimize göz atıyoruz.

Ekran Parlaklığını Azaltın

Telefonumuzun en çok enerji tüketen unsurlarından biri ekrandır. Ekran parlaklığı ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla pil tüketilir. Bu nedenle telefonunuzda ekran parlaklığını otomatik ayarda tutmak yerine manuel olarak birkaç kademe kısmak, pil ömrüne olumlu katkı sağlayacaktır.

Ekran Zaman Aşım Süresini Kısaltın

Telefonumuzu kullanmadığımız anlarda pil tasarrufu sağlamak için ekran otomatik olarak uyku moduna geçer. Ekran zaman aşım süresini daha kısa sürelere ayarlayarak, pil tüketimini azaltabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın

Gün içinde kullandığımız uygulamalar arka planda çalışmaya devam eder ve sürekli enerji tüketir. Bu nedenle kullanmadığınız uygulamaları kapatmanız, pil tasarrufuna destek olur. Belli periyotlarla hangi uygulamaların açık olduğunu kontrol etmek ve bunlardan çıkış yapmak faydalı olacaktır.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

[Video] BYD Atto 3 alınır mı?


Yeni içeriklerden haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar