Bilgisayarınızı hızlandırmanın püf noktaları


MELİH BAYRAM DEDE

Bilgisayarımız zamanla performans kaybı yaşamaya başlar ve bu da doğal olarak keyfimizi kaçırır. Peki bilgisayarın performansını iyileştirmek mümkün mü? Tabii ki; evet. Alacağınız bazı önlemlerle bunu başarabilirsiniz. Hem donanım hem de yazılım yükseltmeleri ile yapacağınız bazı ince ayarlar, bilgisayarınızı daha hızlı hale getirebilir. İşte bilgisayarınızı hızlandırmanın püf noktaları:

RAM Kapasitesini Artırın

Bilgisayarınızın RAM’i, uygulamaların ve işletim sisteminin daha hızlı çalışmasını sağlar. Eğer bilgisayarınızın yavaş olduğunu düşünüyorsanız, RAM kapasitesini artırarak performansı iyileştirebilirsiniz.

[Podcast] En değerli sosyal platform

Sabit Disk Yerine SSD Kullanın

Geleneksel sabit disklere göre Katı Hal Sürücüleri (SSD) çok daha hızlıdır. Ayrıca işletim sisteminizi ve programlarınızı SSD’ye kurarak bilgisayarınızın açılış ve çalışma hızını önemli ölçüde artırabilirsiniz.

Gereksiz Programları Kaldırın

Bilgisayarınızda yüklü olup da kullanmadığınız programlar, sisteminizin kaynaklarını tüketerek yavaşlamasına neden olur. Denetim Masası’ndan “Programlar ve Özellikler” seçeneğine giderek, ihtiyaç duymadığınız programları kaldırın.

Başlangıç Programlarını Azaltın

Bilgisayarınızı açışta otomatik başlayan programlar, başlangıç süresini uzatabilir ve sistem kaynaklarını tüketir. Görev Yöneticisi veya Sistem Yapılandırması gibi araçları kullanarak bunların sayısını azaltın ve zaman kazanın.

‘Teknoloji ve Hayat’ kitabımı buradan satın alarak bana destek olabilirsiniz.

[Video] Aidatsız alarm sistemi | Yale Sync Akıllı Ev Alarmı incelemesi


Yeni içeriklerden haberdar olmak için buradan kanalıma abone olmayı ve videoları beğenmeyi unutmayın!

Yorumlar